Vision Care

Voor een optimaal kijkcomfort en bescherming.

Zuinig op uw ogen!

Als ’s toonaangevend fabrikant van precisie-optiek gebruiken we de meest hoogwaardige technische brillenglazen en innovatieve oplossingen voor het optimale kijkcomfort maar ook de maximale bescherming van uw ogen.

Maatwerk in ieder brillenglas.

De speciaal ontworpen ExamVision-loepbrillen laten elke oogcorrectie toe in de loepjes evenals in de omgevingsglazen. Hiermee creëren we niet alleen een perfect beeld door de loepen maar ook in uw werkomgeving. Uw ExamVision-loepbril is ook toekomstbestendig voor recept wijzigingen. Ieder glas in onze loepsystemen wordt geproduceerd met optica van wereldklasse die alleen de beste anti-reflectie, beschermende coatings en filters bevatten. De vergrotingsoptiek wordt standaard geleverd met ingebouwde chromatische aberratie (kleurscheiding) preventie.

Diverse optische oplossingen

Omgevingsglazen – 100% maatwerk

Monofocale omgevingsglazen

Ook wel Single Vision lenzen genoemd, die corrigeren het beeld op één afstand. Voor jonge ogen (onder de 40) is dit de meest gebruikte oplossing. Hiervoor worden altijd de meest hoogwaardige hi-index glazen gebruikt. Naarmate het vermogen om nabij te zien af gaat nemen kunnen we met andere aangepaste glazen ook het beeld op deze kortere afstand corrigeren. Eventueel kunnen we zelfs kiezen voor een bifocale of multifocale oplossing.

Monofocale omgevingsglazen
Bifocale omgevingsglazen

Bifocale omgevingsglazen

Bifocale glazen hebben altijd twee correcties: één voor veraf aan de bovenkant en één voor dichtbij of middellang zicht eronder. De traditionele bifocale rechte lijn is een lens met een zichtbare scheidslijn. Dit is een conventionele maar optisch prachtige oplossing voor presbyopische behoeften (d.w.z. wanneer u een leesbril nodig heeft). Bifocale rechte draaglenzen zijn niet beschikbaar voor het Sport v2-frame.

Multifocale omgevingsglazen

Multifocale glazen (ook wel progressieve glazen genoemd) combineren meerdere optische correcties in dezelfde lens, zonder zichtbare lijnen. Met multifocale glazen kunt u zonder onderbrekingen op iedere afstand scherp zien (nabij tot veraf). Deze glazen zijn ook verkrijgbaar in een eenvoudigere uitvoering waardoor u van 40 cm tot 2 meter uw scherpte behoudt.

Multifocale omgevingsglazen

Diverse beschermende coatings en filters

ExamVision werkt alleen met ‘s werelds beste, prijswinnende glasleveranciers.  Hierdoor ontstaat een lichtgewicht loepbril van extreem hoge kwaliteit die krasbestendiger is en een verhoogde lichtdoorlaatbaarheid heeft om uw zicht te beschermen en te verbeteren. Deze effectieve, beschermende coatings bieden u en uw ogen bescherming tegen schadelijk UV- en blauw licht. (optioneel)

Icon v2 rood

Hi-index lenzen

Al onze omgevingsglazen worden vervaardigd in zogenaamde “Hi-index glazen” deze zijn lichter, dunner en steviger dan gewone glazen. Ze zorgen voor goede bescherming en een prettige kijkervaring..

Vision+Lens Protection (VLP) coatings

VLP is een verbeterde coating die een veel grotere krasbestendigheid biedt dan basis- en standaardcoatings. Ingebouwde antireflectie zorgt voor meer comfort en scherpte en filtert 99% van het schadelijke ultraviolette licht. Het stoot ook stof en vuil af, waardoor er minder schoongemaakt dient te worden. ExamVision gebruikt standaard VLP-gecoate lenzen voor alle loepsystemen.

Galilean

Extra bescherming tegen Blauw-Violet licht

Werken in een heldere, sterk belichte LED-omgeving betekent dat uw ogen kwetsbaar zijn voor schadelijk UV- en blauwviolet licht. Het Blauw-Violet licht is een meer visueel licht dan het Ultra-Violet (UV) licht, in de golflengte van 400-455 nm in het lichtspectrum (zie afbeelding). Dit schadelijke licht wordt niet geblokt door de VLP coatings. Na verloop van tijd is schadelijk licht een factor die bijdraagt ​​aan oogziekten zoals staar of leeftijdsgebonden Macula-degeneratie (AMD).

Als optionele add-on worden ExamVision-loupes voorzien van de beste BlueLight Protection (BLP), dat drie (3) keer effectievere bescherming biedt dan standaard lenzen op sterkte. De Blue-Light bescherming in uw loepjes, bestaat uit het Eye Protect System (EPS), van Essilor. Het effectieve EPS-filter kan worden toegevoegd om schadelijk blauwviolet licht te verminderen (zie afbeelding rechts). EPS behoudt esthetische helderheid zonder uw kleurperceptie te veranderen.

De bottom line is duidelijk. Effectieve bescherming houdt de ogen in een betere conditie en biedt een comfortabeler en ontspannen zicht. Daarom raadt ExamVision aan dat loepgebruikers die lange tijd in led-omgevingen doorbrengen, BlueLight Protection (BLP) te gebruiken. Dat geldt in feite voor alle algemene kliniekverlichting boven een kleurtemperatuur van 4.500 Kelvin (blauw-wit gekleurd licht).

Optische chart

VERGROTINGSCENTRUM

Bekijk ons vergrotingscentrum