Lichtsystemen

Om het gehele werkplezier uit uw loepbril te halen, kunt u deze compleet maken met een van de diverse lichtsystemen van ExamVision, een mooi helder schaduw-vrij beeld is dan het resultaat.

ExamVision’s diverse lichtsystemen zijn speciaal ontworpen om u exact het licht en de kleurtemperatuur te geven welke u nodig heeft en ook wenst. De lithium Xtend control unit, is makkelijk met de hand of elleboog te bedienen. 3 verschillende standen voor de diverse werkzaamheden en op de laagste stand kunt u ruim 20 uur werken zonder tussentijds op te laden.

Klik hier voor de details.

In alle lichtsystemen van ExamVision gebruiken we “neutraalwit” (≤5.000 Kelvin) LED’s voor een zo natuurlijk mogelijke verlichting. Bij het overwegen van LED’s met een hogere Kelvin (meer blauw licht) dan de ExamVision Focus-reeks, bedenk dan dat dit overeenkomstig een hogere lux betekent, maar het betekent ook meer onnatuurlijk licht, vermoeidheid van de ogen – en het risico van schade aan het netvlies. Ons nauwkeurig geconstrueerd “Connect” -systeem bevestigt de LED aan uw loepen, schuift soepel aan en uit en houdt het licht stabiel. Een connect mechanisme stelt u in staat om het licht permanent bevestigd te houden, indien gewenst

Focus™ 5000k - 6500k

Introductie van het Focus ™ LED-verlichtingssysteem. Verbeterd visueel comfort – Geen hot-spot en geen verblinding omdat het multi-lens ontwerp van de lamp een helder en toch gelijkmatig lichtspot geeft. De Focus verlicht een rond gebied van 70 mm vanaf een afstand van 35 cm en is verkrijgbaar in twee kleurtemperaturen:

Focus ™ 5000K: “True”

De Focus 5000K TRUE geeft een warmer licht met de blauwe golflengten eruit gefilterd. Speciaal ontworpen voor algemene en cosmetische tandheelkunde, waardoor het mogelijk is om te werken zonder uithardingsfilter voor de meeste composieten.

Focus ™ 6500K: ”Bright”

De Focus 6500K BRIGHT is puur en toch krachtig. Meer dan genoeg lux om het gezichtsveld te verlichten, zonder verblindende schittering. Wit, helder en sterk geconcentreerd licht, ideaal voor tandheelkundige en medische toepassingen waarbij verlichting van hoge kwaliteit vereist is.

Lamp weightLamp weight17g
Control unitControl unitFocus Xtend
Working timeWorking timeUp to 24 hours
Charging timeCharging time2.5 hours
Brightness settingsBrightness settingsHigh, Medium and Low
LED diodeLED diodeFocus 6500K Bright, neutral white (≤6.000 Kelvin) - Focus 5000K True colour, low-blue (≤4.500 Kelvin)
Light intensity at 35cmLight intensity at 35cmFocus 6500K Max 18,600 lux - Focus 5000K Max 15,800 lux
Light spot at 35cmLight spot at 35cm70mm
Connect systemConnect systemYes
Cable typeCable typeGrey super flex

Nano Essential

XP Nano is een ultracompact LED-lampje, dat natuurlijk-wit licht levert precies waar u het nodig hebt. Een gewicht van slechts 9 gram en voorzien van het elegante Connect bevestigingssysteem – hiermee kan het lampje worden vergrendeld op de loep of eenvoudig worden verwijderd

Lamp weightLamp weight9g
Control unitControl unitEssential
Working timeWorking timeUp to 12 hours
Charging timeCharging time2.5 hours
Brightness settingsBrightness settingsHigh, Medium and Low
LED diodeLED diodeNeutral white (≤6.000 Kelvin)
Light intensity at 35cmLight intensity at 35cmMax 27,400 lux
Light spot at 35cmLight spot at 35cm80mm
Connect systemConnect systemAvailable
Cable typeCable typeGrey super flex

Essential One

Essential One – Lichtgewicht draadloze LED-lichtsysteem van ExamVision. Direct op uw loepbril gemonteerd hoogwaardig LED & batterijsysteem. Essential One levert een  comfortabel & natuurlijk wit licht precies waar u het nodig hebt. Deze set bevat 1 LED lamp / 3 batterijen / 1 oplader / composietfilter

Lamp weightLamp weight23g
Control unitControl unitWireless
Working timeWorking timeup to 3.5 hours per battery (3 batteries included)
Charging timeCharging time1.5 hours
Brightness settingsBrightness settings2: High and Low
LED diodeLED diodeNatural white (5,700K)
Light intensity at 35cmLight intensity at 35cmMax 35,000 lux
Light spot at 35cmLight spot at 35cm70mm
Connect systemConnect systemAvailable
Cable typeCable typen.a.

Focus™ LED 4500k

Focus™ LED 6000k

Essential One

Nano Essential